Restaurant in de buurt van het concertgebouw Amsterdam

Concertgebouw Amsterdam, op loopafstand van restaurant Di Bruno
Bron: http://upload.wikimedia.org

Kijk eens goed naar de foto. Het concertgebouw in 1902. Wat een wereld van verschil! Een dikke eeuw geleden, toen de concertgangers nog met paard en wagen kwamen. Op straat geen kip te bekennen, op een paar deftige heren-met-hoed na....

 

Toen de beroemde fotograaf Jacob Olie deze foto in 1902 maakte was het Concertgebouw nog een hypermodern gebouw. Nieuwbouw. Net af.

 

De bouw was begonnen, zo'n 15 jaar voor de foto genomen werd. In een tijd dat het het huidige Museumplein en Concertgebouwplein nog een kale, winderige, lege polderwas, nét iets buiten de stadsgrenzen van Amsterdam. In die tijd heette dat nog de gemeente Nieuwer Amstel. 

Inmiddels is het een drukke buurt, tamelijk centraal in de stad. De wijk Oud Zuid, ook wel het Museumkwartier genoemd, naar het Rijksmuseum, het van Gogh museum en het Stedelijk museum. En Restaurant Di Bruno natuurlijk....

 

Reserveer
Restaurant Di Bruno zit op loopafstand van het Concertgebouw. Uit de losse pols: een metertje of 650. Daardoor is ons restaurant heel geschikt voor bezoekers van het Concertgebouw. 
Bijkijk hier de concertagendaU kunt lekker bijtijds aan tafel en wij zorgen ervoor dat u ruim op tijd in het Concertgebouw bent.


Wandelroute naar het Concertgebouw